Over

Dieter startte Duscan in 2015 als een website om te informeren welke acties men vandaag al kan nemen voor het klimaat. In 2017 gooide hij het roer om: in plaats van een statische website, ging hij de informatie in de huiskamer brengen, door in persoon advies te leveren: de “duurzaamheidsscan” was geboren. Daartoe ontwikkelde hij het draaiboek, een gids om vrijwilligers te begeleiden bij het advies. In 2018 breidde Duscan uit tot de huidige bestuursploeg en werd Duscan vzw opgericht:

met (van links naar rechts:) Dieter Patteeuw, Benjamin Dieudonné, Felix Hoornaert & Jef Van Valckenborgh. In 2019 verwelkomden we onze eerste twee leden: Kobejoren en Sien. In 2020 legden we de laatste hand gelegd aan onze webtool, die onze praktijkervaring met duurzaamheidsadvies vertaalt in een gebruiksvriendelijke online wegwijzer.

Missie

Duscan vertrekt van de overtuiging dat we vandaag al alle benodigde oplossingen voor de klimaatproblematiek voor handen hebben. Bovendien kunnen diezelfde oplossingen het leven van iedereen vandaag al gezonder, aangenamer, goedkoper en zinvoller maken. Waar wachten we dan nog op? De uitdaging is om iedereen mee te krijgen om enkele stappen in de duurzame richting te zetten. Met Duscan willen we dit proces vereenvoudigen en versnellen.

Contact

Uilkensstraat 22
9000 Gent
0705.826.042
RPR, afdeling Gent

Privacy Disclaimer

%d bloggers liken dit: